Benjamin (30) fortalte UiB-studenter om Unimicro og AI
For noen år tilbake var han selv masterstudent ved Universitetet i Bergen (UiB). Nylig sto han på scenen samme sted og fortalte studentene om AI-satsingen til Unimicro.
Systemutvikler Benjamin Andersen (30) fra Åsane like nord for Bergen har jobbet to år i Unimicro. Nylig fikk han en arbeidsoppgave han ikke hadde forventet: holde foredrag for studenter ved Universitetet i Bergen (UiB)!
– Jeg sitter for det meste og programmerer på regnskapsmodulen. Da Christian (Sandqvist Smith, CFO i Unimicro) spurte meg om jeg ville være med på UiB og holde et foredrag, var det både skummelt og spennende, for jeg er ikke vant til å presentere for større mengder, sier Andersen.
Han var likevel ikke i tvil om svaret.
– Noe av det han ville fokusere på, og som de ville at vi skulle snakke om, var litt om hva vi driver med til daglig i Unimicro. Vi har nylig hatt noen AI-prosjekter, og jeg er en av dem som har utviklet noen av de nye tingene vi har sluppet på AI-siden. Det er heller ikke så mange år siden jeg var student. Da tenkte jeg det ville være gøy å dra ut og snakke om det til studenter med samme bakgrunn som meg. Det var en god måte å utfordre seg selv på, og jeg måtte ta et steg utenfor komfortsonen, forteller bergenseren.
– Veldig kjekt!
Sammen med Christian Sandqvist Smith dro dermed Benjamin Andersen til Universitetet i Bergen (UiB) i regi av finansklyngen Finance Innovation for å presentere Unimicro. Til stede var også et knippe andre bedrifter. De om lag 50 studentene i salen var fra ITØK-studiet ved UiB (siv.ing.-masterstudiet i informasjonsteknologi og økonomi).
– Jeg syns det var veldig kjekt, egentlig! sier Andersen om å stå på scenen.
Han husker godt hvordan det var å være student ved samme universitet. Han var selv litt usikker på hvordan arbeidslivet egentlig så ut.
– Jeg hadde ikke hørt noe særlig om Unimicro da jeg studerte. Det kan være viktig å vise seg fram mot studentene. Man lurer veldig på hvordan det er når man kommer ut i jobben. Har du faktisk valgt riktig arbeidsplass? Hvordan er det å jobbe innenfor disse bedriftene? Hva «gjør de på»? sier han på klingende bergensk.
– Det er stor forskjell på å studere og å jobbe. Du lærer mye etter du har begynt å jobbe, understreker han.
Samme bakgrunn
Andersen hadde en fordel på scenen: Han har gått en del av den samme løypa som UiB-studentene han pratet for.
– Jeg tok en lignende mastergrad på samme fakultet, selv om de har gjort litt om på den etter jeg gikk der. De har en bakgrunn som er veldig skreddersydd for den bransjen Unimicro er i. Derfor fortalte jeg hva jeg driver med nå, hvordan vi bruker teknologien og AI, og hvordan vi kan gjøre spennende prosjekter med Unimicro, forteller han.
– Hvordan syns du responsen var?
– Det var ganske god respons. Det første som skjedde, var at det kom opp en student og sa at han syns vårt innlegg var det mest interessante. Det er all kred til Christian, som planla dette. Jeg fikk være med og bidra, sier Andersen ydmykt.
Og finansdirektøren i Unimicro er full av lovord tilbake.
– Det var veldig bra levert av Benjamin. Skryt til ham, sier Smith.
Unimicro potensiell arbeidsgiver?
UiB-studentenes kombinasjon av økonomi og programmering/IT-kunnskaper er veldig ettertraktede egenskaper for Unimicro, understreker han.
– De er veldig interessante studenter, siden de jobber i grensesnittet mellom økonomi og IT. De tar en utdanning som er veldig relevant for oss, fordi de er sivilingeniører som får økonomi og koding som en del av studiet. Det er åpenbart flinke studenter. Det er en av de linjene som har høyest opptakskrav, forteller Smith.
– Hva håper Unimicro å oppnå med å være til stede på slike arrangementer?
– Vi ønsker å vise oss fram og at vi er relevante, og at studentene skal få et ønske om å jobbe med oss i framtida. Dette er potensielle ansatte om noen år. Vi ser på muligheten for å kunne tilby praksisplasser. Så er det viktig for oss å være synlig hos studentene og fortelle hva vi driver med, sier han.
Når studentene ved UiB er ferdig eksaminert om noen år, er det godt mulig det åpner seg muligheter i Unimicro.
– Vi trenger både rene systemutviklere, men også forretningsanalytikere og folk som jobber i grensedragningen mellom teknologi og produktutvikling. Det er åpenbart greit å ha litt økonomibakgrunn også i tillegg til vanlig programvareutvikling. Det er en interessant bakgrunn for å jobbe for oss, frister Smith.
Godt arbeidsmiljø og utviklingsmuligheter
Andersen kom i kontakt med Unimicro ved en tilfeldighet på LinkedIN, og ble kalt inn til intervju. Han sier Unimicro klaffet med de viktigste kriteriene han hadde satt opp.
– Jeg var på jakt etter en rekke faktorer. For meg er arbeidsmiljø veldig høyt oppe. Jeg var på jakt etter et sted der jeg hadde det kjekt på jobb, i stedet for å grue meg til hver dag. Det er selvfølgelig vanskelig å få et helhetlig bilde før du faktisk begynner å jobbe der, men jeg fikk et veldig godt inntrykk av Unimicro, og det har vist seg å være helt riktig, eller bedre, etter å ha jobbet her i to år. Mulighet for videreutvikling står også ganske høyt på listen. Hvert år har vi gode muligheter i form av konferanser og turer. Mange av de ansatte i Unimicro har jobbet der lenge, og det er veldig dyktige folk man kan lære av, sier han.
Han fikk dermed krysset av både på sosialt og godt arbeidsmiljø og mulighet for videreutvikling i jobben.
– Jeg føler meg ganske heldig! avslutter Andersen.